Frank og Kim Sigurd sin matblogg

lørdag 21. mars 2009

Vanilla cheesecake!

Jeg elsker ostekake!
Tenkte jeg skulle dele en litt ny variant som jeg snubla over.
Det beste med denne varianten er at den er enkel og lage og er laget på toppen 15 min!!!

Du trenger:

1/3 digestive kjeks
Sukker
Smør
1pk kremost
melis
fløte
sitron
vaniljestang

Gjør følgelende:

*Knus kjeksen i en blender
*Smelt ca 1 ss med sukker i en varm panne, sukkeret skal bare smeltes helst ikke brunes.
*Tilsett en god klump med smør når sukkeret er smeltet
*Karameliser kjeksen i sukkeret og smøret
*Bland kremost, en del melis vaniljestang og sitron. Rør dette sammen til en fin glatt masse
*Visp krem og bland den forsiktig inn i kremostblandingen, gjør dette forsiktig sånn at konsistensen ikke blir feil. 

Fyll kremosten i en porsjonsform, creme brulee form av den høye typen fungerer også meget bra, dryss masse kjeks på toppen. Du kan også legge kjeks i bunnen.
Serveres med frisk bringebærcoulis og pyntes med mynte.
Raskere ostekake får du ikke!
Skal prøve og laste opp et bilde sånn at folk vet hvordan det skal se ut.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden